Ο λόγος που αυτή η συνταγή λέγεται “marry me” είναι πως είναι τόσο νόστιμη που αυτή που θα σου την ετοιμάσει περιμένει πρόταση γάμου μετά.
Και η αλήθεια είναι πως και η vegan εκδοχή είναι πάρα πολύ νόστιμη. Για να την φτιάξεις θα χρειαστείς 20 λεπτά και ελάχιστα, πολύ απλά υλικά.
Ποια είναι αυτά;
Ρεβύθια βρασμένα, σκόρδο, πελτέ ντομάτας, ζωμό λαχανικών και γάλα καρύδας. Τα μπαχαρικά είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.
Tips και αντικαταστάσεις
Το γάλα καρύδας είναι σε κονσέρβα και θα το βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ωμά ρεβύθια τα οποία, όμως, θα πρέπει πρώτα να βράσεις καλά. Για πιο γρήγορα μπορείς να χρησιμοποιήσεις, όπως έκανα και εγώ, ρεβύθια βρασμένα από κονσέρβα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να τα ξεπλύνεις καλά πριν τα βάλεις στη συνταγή σου.
prep time 5MINUTES
cook time 15MINUTES
total time 20MINUTES
servings2
calories 437
Αυτά τα ρεβύθια θα τον κάνουν να σου κάνει πρόταση γάμου. Έτσι τουλάχιστον λένε όσοι τα έχουν φτιάξει.
INGREDIENTS
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/4 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1/2 κ.γ. θυμάρι
1/4 κ.γ. ρίγανη
1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
400 γρ. βρασμένα ρεβύθια
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 ml ζωμός λαχανικών
100 ml γάλα καρύδας
αλάτι και μαύρο πιπέρι
INSTRUCTIONS
Ξεκινάμε σωτάροντας στο ελαιόλαδο το σκόρδο. Μετά από 1-2 λεπτά προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και τον πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών ζεστό και τα βρασμένα ρεβύθια.
Σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε το γάλα καρύδας. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά. Βγάζουμε στην άκρη και σερβίρουμε.
Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;
Ανέβασε φωτό στο Instagram και κάνε με tag για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook.