Χρόνος: 1 ώρα
Υλικά:
8 μερίδες
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 ολόκληρο αυγό και 1 ασπράδι
1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
4 φέτες τυρί τοστ χαμηλών λιπαρών
3 φέτες γαλοπούλα βραστή
2 κ.σ. τυρί τριμμένο πικάντικο
2 κ.σ. κατίκι δομοκού light
4 κ.γ. Baking powder
1 κ.γ. Αλάτι
Πάπρικα καπνιστή
Λίγο θυμάρι
Μαύρο σουσάμι
Οδηγίες μαγειρέματος
1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το λάδι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Ψιλοκόβουμε τις φέτες τυρί και γαλοπούλας. Τις βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το baking, την πάπρικα, το θυμάρι, το αλάτι, το τριμμένο τυρί και το κατίκι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
3. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι. Μόλις η ζύμη αρχίσει να «σφίγγει», την βάζουμε σε μια φόρμα που πρώτα την έχουμε λαδώσει.
4. Πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά
6. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Καλή απόλαυση!!
Θερμίδες ανά μερίδα: 180 kcals