Υλικά:
4 μελιτζάνες
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 αυγά, μεσαία
100 γρ. πάνκο, ή τριμμένη φρυγανιά
600 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
φέτα
σάλτσα ντομάτας
φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση:
Αφήνουμε τη φλούδα στις μελιτζάνες και τις τρυπάμε σε διάφορα σημεία περιμετρικά με ένα πιρούνι. Αν έχουμε κουζίνα με εστία αερίου, ανάβουμε τη φωτιά σε μέτρια, τοποθετούμε τις μελιτζάνες απευθείας πάνω στη βάση ή σε μια σχάρα και τις καίμε για 4-5 λεπτά από όλες τις πλευρές μέχρι να μαλακώσουν και να καεί η φλούδα τους. (Εναλλακτικά τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30 λεπτά. Γυρνάμε τη θερμοκρασία στους 230°C στο γκριλ και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να καεί η φλούδα τους, φροντίζοντας να τις γυρνάμε συνεχώς. Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί, καλύπτουμε αμέσως με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε για 20-30 λεπτά να κρυώσουν. Βγάζουμε τη διάφανη μεμβράνη και ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες με τα χέρια μας, κρατώντας το κοτσάνι. Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες σε μια επιφάνεια κοπής και τις πατάμε με ένα κουτάλι ώστε να απλώσουν. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τις δύο πλευρές. Ρίχνουμε σε ένα ταψί το αλεύρι, σε ένα μπολ τα αυγά τα οποία χτυπάμε με ένα πιρούνι και σε ένα άλλο μπολ το πάνκο. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε να κάψει. Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη. Περνάμε μία-μία μελιτζάνα από το αλεύρι, τα αυγά και το πάνκο, και τη ρίχνουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε την κάθε πλευρά για 1-2 λεπτά, μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα στο ταψί και πατάμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και την πάνω πλευρά για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες 3 μελιτζάνες και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Μοιράζουμε σε πιάτα και σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας πάνω από τις μελιτζάνες. Σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτας και φύλλα βασιλικού.
Θερμίδες: 360kcals