Υλικά:
250 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. άχνη ζάχαρη
50 γρ. κορν φλάουρ
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση
170 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
50 γρ. τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη και την άχνη ζάχαρη, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι, τη βανιλίνη και το αλάτι, και ανακατεύουμε αρχικά σε χαμηλή και στη συνέχεια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύουμε αρχικά με μια σπάτουλα σιλικόνης και στη συνέχεια με τα χέρια μας μέχρι να δέσει το μείγμα και να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι και κόβουμε την άκρη. (Ιδανικά βάζουμε διπλή σακούλα για να είμαστε σίγουροι ότι δε θα σπάσει.) Τοποθετούμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά φούρνου. Δημιουργούμε με το κορνέ πάνω στη λαδόκολλα μακρόστενα μπισκότα μήκους 5-6 εκ. αφήνοντας απόσταση 2 εκ. μεταξύ τους. Μεταφέρουμε ένα-ένα τα ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα. Κόβουμε με τα χέρια μας 100 γρ. από την κουβερτούρα σε μεγάλα κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 λεπτά να λιώσει η κουβερτούρα. Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής την υπόλοιπη κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει. Απλώνουμε με ένα μικρό κουτάλι τη μαρμελάδα στα μισά πτι φουρ από την επίπεδη πλευρά και καπακώνουμε με τα άλλα μισα για να δημιουργήσουμε τα πτι φουρ. Ρίχνουμε την τρούφα σε ένα μπολ και τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας. Βουτάμε τη μία άκρη του πτι φουρ στη λιωμένη κουβερτούρα και έπειτα στην τρούφα, και τα τοποθετούμε πάνω σε στη λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Θερμίδες: 120kcals