Υλικά:
2 κιλά χτένι μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. βούτυρο
3 καρότα
2 κλωνάρια σέλερυ
250 ml κόκκινο κρασί
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κον κασέ
4-5 μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλας
1 κύβο λαχανικών
500 γρ. κριθαράκι
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες ή το ζητάμε απ’ τον χασάπη μας.
Σοτάρουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα τα κομμάτια κρέατος βάζοντας 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά απ’ όλες τις πλευρές και αφαιρούμε το κρέας απ’ την κατσαρόλα και τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σε κομμάτια τα καρότα και το σέλερυ.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, συνεχίζουμε προσθέτοντας το σκόρδο, τα καρότα και το σέλερυ.
Ανακατεύουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες και τον κύβο λαχανικών.
Συμπληρώνουμε υγρά βάζοντας 2 λίτρα νερό περίπου και σκεπάζουμε με καπάκι. Με το που κοχλάσει το φαγητό μας χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 2,5 ώρες.
Θερμίδες: 360 kcals