Αυτό το κέικ μήλου το λένε αόρατο γιατί όταν ψήνονται τα μήλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά γίνονται κάπως αόρατα.
Δεν περιέχει λευκή επεξεργασμένη ζάχαρη και είναι πολύ νόστιμο και θρεπτικό, με λίγες θερμίδες.
Για να το φτιάξεις και εσύ θα χρειαστείς αλεύρι, γάλα, αυγά, μήλα, υποκατάστατο ζάχαρης, baking powder, αλάτι και κανέλα. Ενώ για το crumble που δίνει μια υπέροχη τραγανότητα στο κατά τα άλλα μαλακό κέικ θα χρειαστείς αλεύρι, υποκατάστατο καστανής ζάχαρης και βούτυρο.
prep time 10MINUTES
cook time 45MINUTES
total time 55MINUTES
servings 10calories 176
Θα το λέγαμε και τεμπέλικο καθώς δεν θέλει ούτε μίξερ.
INGREDIENTS
4 μήλα κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες με μαντολίνο
2 αυγά
1 φλ. γάλα
1/2 φλ. υποκατάστατο ζάχαρης της επιλογής σου (χρησιμοποίησα από monk fruit)
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
για το crumble
1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. υποκατάστατο καστανής ζάχαρης (χρησιμοποίησα από monk fruit)
60 γρ. κρύο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
INSTRUCTIONS
Ξεκίνα ανακατεύοντας σε ένα μπολ το γάλα, τα αυγά, το υποκατάστατο ζάχαρης, το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και την κανέλα.
Ρίξε μέσα στο μείγμα τα μήλα αφού τα κόψεις σε πολύ λεπτές φέτες με το μαντολίνο.
Ανακάτεψε. Ρίξε σε φόρμα για κέικ της επιλογής σου. Όσο πιο μικρή είναι η φόρμα τόσο πιο πολύ ώρα θέλει το κέικ για να ψηθεί.
Για το crumble απλά ρίξε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και με τα χέρια σου τρίψτα. Θέλεις να σχηματιστούν τρίμματα. Ρίξε το crumble πάνω από το κέικ και άπλωσέ το να πάει παντού.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήσε στις αντιστάσεις για 45 λεπτά. Μπήξε ένα μαχαίρι για να δεις αν έγινε. Αν δεν έγινε ψήσε λίγο ακόμα.
Άφησε το κέικ να κρυώσει τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το ξεφορμάρεις.
Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;
Ανέβασε φωτό στο Instagram και κάνε με tag για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook.