Υλικά:
Για την σούπα
2 μέτριες σελινόριζες (600γρ. περίπου) καθαρισμένες, σε κομμάτια
2 μήλα πράσινα, καθαρισμένα, κομμάτια
1 πατάτα, καθαρισμένη, σε κομμάτια
1 κρεμμύδι μεγάλο, σε κομμάτια
100ml ελαιόλαδο
100ml λευκό κρασί
1½ λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
6 φέτες προσούτο
6 κουτ. σούπας κατίκι
φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
6 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα τη σελινόριζα, το κρεμμύδι και την πατάτα και σοτάρετε για 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς τα λαχανικά. Προσθέτετε τα μήλα, ανακατεύετε, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίχνετε το ζωμό, το θυμάρι, αλατοπίπερο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα λαχανικά.
Βήμα 3
Στο μεταξύ προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος βάζετε τις φέτες του προσούτο και ψήνετε στον φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να βγάλει όλο το λίπος και να γίνει τραγανό.
Βήμα 4
Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά πολτοποιείτε όλα τα υλικά με το ραβδομπλέντερ ή απλό μπλέντερ, μέχρι να έχετε μία βελουτέ σούπα.
Βήμα 5
Μοιράζετε τη σούπα σε 6 μπολ, βάζετε από 1 κουτ. σούπας κατίκι και από 1 φέτα προσούτο σε κάθε μπολ, πασπαλίζετε με φυλλαράκια θυμάρι και πιπέρι και με 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο σε κάθε μπολ και σερβίρετε.
Θερμίδες: 380kcals