Υλικά:
120 γρ. μήλο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
200 γρ. νιφάδες βρώμης
60 γρ. καρύδια σπασμένα
1.5 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
1/4 κ.γ. αλάτι
120 γρ. σιρόπι αγαύης
50 γρ. φιστικοβούτυρο
40 γρ. μελάσσα
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τη βρώμη, τα μπαχαρικά, τα καρύδια και τα μήλα. Σε άλλο μπολ ανακατεύω το φιστικοβούτυρο με το σιρόπι αγαύης, το εκχύλισμα βανίλιας και τη μελάσσα. Ρίχνω το υγρό μείγμα μέσα στο μείγμα των στερεών κι ανακατεύω πολύ καλά ώστε να πάει παντού. Αδειάζω το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα (απλώστε καλά, αραιά) και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 170C για 15 λεπτά. Μετά αναμοχλεύω τη γκρανόλα και ξαναβάζω στον φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά ώσπου να πάρει χρώμα. Προσοχη μην σας καεί! Βγάζω από τον φούρνο και την αφήνω να κρυώσει. Κατόπιν αποθηκεύω σε γυάλινα βάζα.
Θερμίδες: 130kcals