Υλικά:
1 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κομμάτι τζίντζερ 2εκ. καθαρισμένο και ξυσμένο στον τρίφτη
1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
1 κουτ. σούπας κάρι (όχι πολύ καυτερό)
2 κοτσάνια lemongrass ελαφρώς κοπανισμένα (προαιρετικά)
400ml γάλα καρύδας (1 κονσέρβα)
700ml ζωμό λαχανικών φρέσκο ή από κύβο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Μέσα σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 5 λεπτά το κρεμμύδι, σκόρδο, το τζίντζερ και την πιπερίτσα τσίλι.
Βήμα 2
Προσθέτετε το κάρι, τα καρότα και το lemongrass (εάν χρησιμοποιήσετε). Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνετε το γάλα καρύδας και το ζωμό λαχανικών. Όταν έρθει η σούπα σε βρασμό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
Βήμα 4
Αφαιρείτε το lemongrass από τη σούπα και την πολτοποιείτε επιτόπου μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ σε 2-3 δόσεις.
Θερμίδες: 410kcal