Υλικά:
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
220 γρ. πουρέ κολοκύθας
9 γρ. ξηρή μαγιά
40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
60 γρ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. γλυκάνισο, σε σπόρους
πιπέρι
1 αυγό
50 γρ. κολοκυθόσπορο, άψητους +έξτρα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για περίπου 5-7 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου Σε έναν κάδο του μίξερ με τον γάντζο, βάζουμε το αλεύρι, τον πουρέ κολοκύθας, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, τον γλυκάνισο, τον κολοκυθόσπορο και ανακατεύουμε στη μεσαία ταχύτητα.
Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα γάλα-μαγιά-ζάχαρη που έχει φουσκώσει. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι, περίπου 10 λεπτά.
Παίρνουμε μια φόρμα 10x25 εκ., λαδώνουμε καλά και βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας.
Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα μέσα στη φόρμα σε θερμοκρασία δωματίου. Αλειφουμε με ένα αυγό και πασπαλίζουμε με κολοκυθόσπορο.
Τέλος, ψήνουμε για 30-40 λεπτά Αφαιρούμε το ψωμί μας από τη φόρμα με προσοχή και το μεταφέρουμε σε μία σχάρα να κρυώσει καλά. Σερβίρουμε με ό,τι υλικό της αρεσκείας μας θέλουμε για συνοδευτικό.
Θερμίδες: 90 kcals