Υλικά:
250 γρ. γίγαντες
1 κ.γ. σόδα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες-δαχτυλίδια
1 κίτρινη πιπεριά
2 πιπεριές Φλωρίνης λαδιού
10 ελιές της αρεσκείας μας
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
Για τη σάλτσα
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι (χυμός)
1 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με το μούλιασμα σε μπόλικο νερό με σόδα (χρειάζονται το λιγότερο 12 ώρες). Την επομένη ξεπλένουμε και τους βράζουμε (ξαφρίζοντάς τους) για 45΄ να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε σαλατιέρα. Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές Φλωρίνης και τα βάζουμε στη σαλάτα, μαζί με τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού, τις ελιές ξιδάτες ή τσακιστές και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Στο χυμό λεμονιού διαλύουμε με πιρούνι ή σύρμα το αλάτι. Προσθέτουμε το πιπέρι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει η σάλτσα σαν κρέμα. Περυχυνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αυτή τη φανταστική σαλάτα με γίγαντες!
Θερμίδες: 320kcals