Έχεις μήλα; Φτιάξε μαρμελάδα μήλου χωρίς ζάχαρη!
Είναι από τα φρούτα που πάντα υπάρχουν στο σπίτι μας τους χειμερινούς μήνες και γίνονται και πεντανόστιμη μαρμελάδα.
Μπορείς να διατηρήσεις την μαρμελάδα στο ψυγείο μέχρι και για 2 εβδομάδες καθώς δεν περιέχει καθόλου συντηρητικά.
Φύλαξη μαρμελάδας και αποστείρωση βάζων
Για να διατηρήσεις την μαρμελάδα σου για πολύ περισσότερο από δύο εβδομάδες θα πρέπει να αποστειρώσεις προηγουμένων τα βάζα που θα την αποθηκεύσεις.
Πλύνε τα βάζα με ζεστό νερό και σαπούνι, στέγνωσε πολύ καλά με πετσέτα.
Μετέφερε τα βάζα στον φούρνο τον οποίο έχεις προθερμάνει στους 110 βαθμούς. Άφησέ τα εκεί για 20-30 λεπτά.
Ρίξε μέσα την μαρμελάδα και κλείσε καλά. Καλό είναι να γεμίζουν τα βάζα μέχρι πάνω. Γύρισε τα βάζα ανάποδα και άφησέ τα να κρυώσουν.
Οι σπιτικές μαρμελάδες πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό και ξηρό μέρος μακριά από το φως (σε κάποιο ντουλάπι) μέχρι και για 12 μήνες. Από τη στιγμή που θα ανοιχτεί το βάζο πρέπει να καταναλωθεί εντός ενός μήνα. Φυσικά μπορείς να καταλάβεις και με το μάτι και την όσφρηση σου αν η μαρμελάδα σου έχει χαλάσει.
prep time 10MINUTES MINUTES
cook time 47MINUTES MINUTES
total time 57MINUTES MINUTES
servings 0
Μια πεντανόστιμη μαρμελάδα ιδανική για τους χειμερινούς μήνες.
INGREDIENTS
4-5 μήλα
2 κ.σ. maple syrup
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
80 ml. νερό
λίγη κανέλα
INSTRUCTIONS
Ξεκίνα πλένοντας, καθαρίζοντας και κόβοντας τα μήλα σε κυβάκια.
Βάλε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μαγείρεψε για 20 λεπτά. Ανακάτευε που και που.
Μετέφερε στο μούλτι και χτύπησε καλά για να ομογενοποιηθεί η μαρμελάδα σου.
Άφησέ την λίγο να κρυώσει και βάλ'την σε βαζάκι που κλείνει καλά μέσα στο ψυγείο. Η μαρμελάδα έχει διάρκεια ζωής περίπου 2 εβδομάδες.
Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;
Ανέβασε φωτό στο Instagram και κάνε με tag για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook.