Υλικά:
4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 σκ. σκόρδο
1 κουτί τομάτα κον κασέ
500 ml χυμό τομάτας
1 κ.τ.σ πελτέ τομάτας
300 ml ελαιόλαδο
300 γρ φέτα
1 σφηνάκι λευκό κρασί
2 κ.τ.γ ζάχαρη
1 κ.τ.σ πάπρικα καπνιστή
2 κ.τ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε στο κέντρο σταυρωτά να γίνει σε σχήμα κυβάκια. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε αλατόνερο να μουσκέψουν τουλάχιστον 3 λεπτά(αυτό βοηθάει στο να ξεπικρίσουν)
Τις αλείφουμε με ένα πινέλο με αρκετό ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30 λεπτά στον φούρνο πάνω σε μια λαδόκολλα αλλά προσοχή, η πλευρά που έχουμε χαράξει να ακουμπάει στην λαδόκολλα, η μελιτζάνα να είναι μπρούμυτα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες κομμένο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Θερμίδες: 380kcals