Υλικά:
500 γραμ. αλεύρι δυνατό ή για όλες χρήσεις
1 κύβο νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι μαγιά
1 ½ κ.γλ. αλάτι
νερό χλιαρό όσο σηκώσει (περίπου 350 ml)
2 πρέζες ζάχαρη
50 γραμ. λιωμένη μαργαρίνη
350 γραμ. φυτικό τυρί νηστίσιμο
λίγα ψητά ντοματίνια
λίγο δυόσμο
λίγο άνηθο ή μάραθο

Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ θρυμματίζουμε την φρέσκια μαγιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, λίγο από το νερό και 1 κουταλιά από το αλεύρι. Ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για 10 λεπτά. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι και την ενεργοποιημένη μαγιά, καθώς και 2 κουταλιές από τη λιωμένη μαργαρίνη. Με κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά. Βουτάμε τα χέρια σε έξτρα αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή εύπλαστη ζύμη για το πεϊνιρλί νηστίσιμο. Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και την σκεπάζουμε. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά με 1 ώρα σε δροσερό σημείο (να μην φουσκώσει γρήγορα σε ζεστό σημείο η ζύμη). Ανοίγουμε το ζυμάρι σε χοντρό φύλλο με τον πλάστη και δίνουμε σχήμα παραλληλόγραμμο. Βοηθάμε με τις παλάμες ώστε να ισιώσει το φύλλο. Κόβουμε σε κομμάτια τόσα όσα και τα πεϊνιρλί που θέλουμε, σχηματίζοντας παραλληλόγραμμα φύλλα για μικρά ή μεγάλα πεϊνιρλί. Αφήνουμε να ξεκουραστούν 5 λεπτά. Η ζύμη όταν ξεκουράζεται δουλεύεται πιο σωστά και γίνεται πιο ελαστική και αφράτη. Αλειφουμε περιμετρικά κάθε φύλλο με λίγο νερό με τα δάχτυλα. Κλείνουμε σε σχήμα πεϊνιρλί βοηθώντας με τα χέρια να σχηματιστεί η κλασική γόνδολα. Στην μια πλευρά διπλώνουμε σε γωνία τις δυο άκρες και φυλακίζουμε την ένωση από κάτω. Το ίδιο κάνουμε στην απέναντι πλευρά. Ανασηκώνουμε τα πλαϊνά σχηματίζοντας τοίχος για να κρατήσει την γέμιση. Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί ή πασπαλισμένο με αλεύρι. Αφήνουμε κενό μεταξύ τους. Γεμίζουμε με νηστίσιμο φυτικό τυρί και γαρνίρουμε με ψητή ντομάτα και ότι άλλο θέλουμε. Αλειφουμε με λίγο νερό τα πεϊνιρλί για να τραγανίσει η ζύμη στο ψήσιμο και να κάνει κόρα. Ψήνουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου στην πιο δυνατή θερμοκρασία που έχει ο φούρνος (250ºC) για περίπου 13 λεπτά μέχρι να ροδίσει πολύ καλά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι καυτά, τα αλείφουμε με λίγη λιωμένη μαργαρίνη. Τα απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστά. Αν θέλουμε ετοιμάζουμε πολλά πεϊνιρλί και τα προψήνουμε για 4 με 5 λεπτά σε δυνατό φούρνο για κρατήσει το πεϊνιρλί το σχήμα του. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για άμεση χρήση. Κατόπιν γεμίζουμε με την γέμιση που θέλουμε και ψήνουμε για να ροδίσουν.

Θερμίδες: 360kcals

Αναζήτηση

Συνταγές 2024

Ωράριο Λειτουργίας Πολυχώρου Σωματικής Ευεξίας & Διατροφής

Ο Πολυχώρος μας λειτουργεί κατόπιν ραντεβού.

Καλέστε μας για το ραντεβού σας  PHONE2 WHITE210 72 47 404

Κλειστά Κυριακές & επίσημες αργίες!!!

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Ευκαιρίες Καριέρας

Επιθυμείτε συνεργασία με τον σύγχρονο ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ υπάρχει προσφορά εργασίας για τις παρακάτω ειδικότητες, join our team, περισσότερα →:

 

Κλείστε Ραντεβού

Τηλεφωνικά: 210 7247404 ή στείλτε μας μήνυμα στο Instagram ή στο e-mail του χώρου μας.
Στείλτε μας το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο σας & ποια υπηρεσία, θεραπεία αισθητικής, laser ή διατροφής επιθυμείτε & θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.
Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!!!

Επισκεφτείτε μας!

• Με το δικό σας μέσο, είμαστε σε κεντρικό σημείο κοντά και στην Αττική οδό, περιφερειακή Υμηττού!

• Μέσω συγκοινωνίας, μπορείτε να έρθετε κοντά μας πιο γρήγορα και εύκολα με το μέτρο με την μπλε γραμμή και κατεβαίνετε στάση Ευαγγελισμός και μετά παίρνετε το λεωφορείο 224 και κατεβαίνετε στάση Παναγίτσα στην πλατεία της Καισαριανής!

 

Τοποθεσία

 Εθνικής Αντιστάσεως 74

      Καισαριανή, 16121

Χάρτης

Follow us

facebook 2168281tiktok 3116491twitter 5969020instaram 12578693

Chat with us

viber 1


logo bottom img

ΕπισκεψιμότηταΕπισκεψιμότητα300601

Αποδοχή Cookies
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων για την παροχή των υπηρεσιών του, για να βεβαιωθούμε ότι η ιστοσελίδα είναι φιλική προς το χρήστη και την λειτουργικότητα της.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.