Vegan τραχανάς με ντομάτα και τυροκαυτερή! Τι να λέμε τώρα! Το ιδανικός φαγητό γι’αυτή την εποχή! Υγιεινό, γρήγορο, εύκολο και πολύ πολύ θρεπτικό.
Αν αγαπάτε και εσείς τον τραχανά όπως εγώ και θέλετε να τον δοκιμάσετε και σε άλλες-πέρα από την κλασική-εκδοχές του δεν έχετε παρά να ετοιμάσετε αυτήν την πανεύκολη συνταγή.
Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε είναι: τραχανάς vegan, ντομάτες και vegan φέτα της επιλογής σας.
Tips και αντικαταστάσεις
Στην τυροκαυτερή αν δεν είστε vegans μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτα και γιαούρτι της επιλογής σας.
Ανακατεύετε συχνά το φαγητό στην κατσαρόλα για να μην αρπάξει από κάτω. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
prep time 10MINUTES
cook time 10MINUTES
total time 20MINUTES
servings 4calories 308
Μια πανεύκολη συνταγή για εσάς που αγαπάτε τον τραχανά και θέλετε να δοκιμάσετε και άλλες εκδοχές του.
INGREDIENTS
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 φλ. Veagn τραχαν
1 κ.γ. υποκατάστατο ζάχαρης της επιλογής σας
4-5 φλ. νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 κ.σ. τυροκαυτερή
για την τυροκαυτερή
100 γρ. vegan φέτα της επιλογής σας
50 γρ. vegan γιαούρτι της επιλογής σας
1/4 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
INSTRUCTIONS
Ξεκινήστε ζεσταίνοντας στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα και το νερό. Μόλις πάρουν μια βράση, ρίξτε μέσα τον τραχανά.
Προσθέστε λίγο αλάτι και το υποκατάστατο ζάχαρης. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Στο μεταξύ φτιάξτε και την τυροκατευρή ρίχνοντας όλα τα υλικά στο μούλτι. Χτυπήστε τα καλά.
Μόλις γίνει ο τραχανάς σας προσθέστε και 2 κ.σ. από την τυροκατευρή αφού βγάλετε τον τραχανά από το μάτι.
Σερβίρετε τον ζεστό.
Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;
Ανέβασε φωτό στο Instagram και κάνε με tag για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook.