Υλικά:
300 γρ. vegan nuggets
400 γρ. ηλιέλαιο
Για το dressing
100 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. ξίδι βαλσάμικο, με ρόδι
50 γρ. ξανθές σταφίδες
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
20 γρ. αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένο
Για τη σύνθεση
1 μαρούλι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος
20 γρ. ρόκα
2 πορτοκάλια
1 αβοκάντο
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το βαλσάμικο ξίδι, τις σταφίδες, το σιρόπι σφενδάμου, τη μουστάρδα και το αμύγδαλο φιλέ, ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός, και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε τα vegan nuggets και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα ταψί. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μεταφέρουμε τα nuggets με μια τρυπητή κουτάλα στο απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το μαρούλι και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι, και τα ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τη ρόκα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Κόβουμε τα πορτοκάλια, το αβοκάντο και τα nuggets σε φέτες, και τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα. Περιχυνουμε με το dressing και σερβίρουμε.
Θερμίδες: 420kcals