Υλικά:
250 γρ. πένες
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου, 250 γρ.
200 γρ. τυρί cottage
1 κολοκυθάκι, 200 γρ. καθαρισμένο
100 γρ. ντοματίνια
100 γρ. καλαμπόκι , σε κονσέρβα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 κλ. θυμάρι, φρέσκο (προαιρετικά)
800 γρ. νερό
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
⅕ ματσάκι άνηθο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε καρέ, το κολοκύθι σε μισοφέγγαρα και τα ντοματίνια στη μέση, και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ σε δυνατή φωτιά, και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κοτόπουλο και το κολοκύθι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το θυμάρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις πένες και το νερό, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού και το τυρί cottage. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα ντοματίνια και το πιπέρι. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον προσθέτουμε στο τηγάνι, και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Θερμίδες: 380kcals