Υλικά:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
400 γρ τριμμένη τομάτα
100 γρ τοματίνια, κομμένα στη μέση
Μια χούφτα μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. πελτέ τομάτας
300 γρ κριθαράκι
500 ml νερό
100 γρ σπανάκι
Μια χούφτα φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε ελαφρώς για 6 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την τριμμένη τομάτα, τα τοματίνια, τις μαύρες ελιές, το ξύδι, τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κριθαράκι μαζί με το νερό. Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά για να γίνει αλ ντέντε (al dente).
Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλει τα υγρά του.
Προσθέτουμε το μισό βασιλικό ή μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Σερβίρουμε με βασιλικό ή μαϊντανό και φέτες λεμονιού.
Θερμίδες: 320kcals