Υλικά:
250 γρ. πένες
1 τόνο κονσέρβα σε νερό
1 τεμάχιο/ια κρεμμύδι ψιλοκομμένο ξερό
1 κλων. σέλερι
1 τεμάχιο/ια καρότο ψιλοκομμένο
1 φλ. αρακά βρασμένο κατεψυγμένο
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
2 κ.σ. κάπαρη
2 κ.σ. μαγιονέζα light 0-2%
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
Λίγες σταγόνες από λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Στην τονοσαλάτα με μακαρόνια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ζυμαρικά που αγαπάμε.
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Ρίχνουμε τα κοφτά μακαρόνια και τα βράζουμε 2’ λιγότερο από όσο αναγράφεται στην συσκευασία.
Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και ρίχνουμε άφθονο κρύο νερό να φύγει το άμυλο.
Στραγγίζουμε πολύ καλά γιατί τα μακαρόνια με τρύπα κρατούν υγρασία που θα βγει μέσα στην τονοσαλάτα.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τα μακαρόνια.
Στραγγίζουμε τον τόνο από την συσκευασία του, τον σπάμε σε ίνες με ένα πιρούνι και τον προσθέτουμε στα μακαρόνια.
Ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά κρεμμύδι, σέλερι, καρότο, πιπεριά και τον αρακά.
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα τον μαϊντανό, το λεμόνι, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύουμε και την σερβίρουμε αμέσως ή την διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένη να είναι δροσερή.
Θερμίδες: 340kcals
Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;
Ανέβασε φωτό στο Instagram και κάνε με tag για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook.