Η ομοιότητα με τα γνωστά αλμυρά σνακ είναι πραγματικά εκπληκτική !!!
Φυσικά χωρίς τα συντηρητικά και τις θερμίδες του έτοιμου προϊόντος...
Χρόνος Παρασκευής 30'
300 γραμμάρια
200 γρ. τυρί light σκληρό τσένταρ
3 κουτ. σούπας βούτυρο light
1/2 κούπα αλεύρι
3/4 κουτ. γλυκού σόδα
3 κουτ. σούπας γάλα light
πάπρικα
Οδηγίες μαγειρέματος
1. Τρίβουμε το τυρί σε χοντρό τρίφτη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μούλτι. Η ζύμη γίνεται σκληρή.
2. Πλάθουμε μπαλίτσα, αλευρώνουμε και ανοίγουμε φύλλο πάχους μισό εκατοστό. Κόβουμε σε μπαστουνάκια όπως τα πακοτινια.
3. Στρώνουμε σε λαδόκολλα,κάνουμε δύο -τρεις τρύπες με οδοντογλυφίδα σε κάθε μπαστουνάκι για να μην φουσκώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα και την κάτω εστία στους 170 ° για ~10' ή μέχρι να ξανθινουν.
Καλή επιτυχία, καλοφαγωτα!!!