Τα πιο εύκολα τρουφάκια μήλου είναι εδώ και είναι και χωρίς ζάχαρη.
Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις είναι: μήλα, τυρί κρέμα, υποκατάστατο ζάχαρης, μπισκότα χωρίς ζάχαρη της επιλογής σου, κανέλα και λευκή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.
Tips και αντικαταστάσεις
Μπορείς να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη απο monk fruit που χρησιμοποίησα εγώ με ό,τι υποκατάστατο ζάχαρης θέλεις ή και με κανονική ζάχαρη.
Τρουφάκια Μηλοπιτάκια
Το τέλειο γλυκό για τα φθινοπωρινά σου κεράσματα.
INGREDIENTS
75 γρ. μήλο ψιλοκομμένο
55 γρ. τυρί κρέμα light
2 κ.σ. υποκατάστατο ζάχαρης (χρησιμοποίησα από monk fruit)
175 γρ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη της επιλογής σου
1/2 κ.γ. κανέλα
100 γρ. λευκή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
για το σερβίρισμα
200 γρ. λευκή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
λίγη κανέλα
INSTRUCTIONS
Ξεκίνα ρίχνοντας σε αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί το ψιλοκομμένο μήλο με λίγο νερό (3-4 κ.σ.). Μαγείρεψε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το μήλο. Βγάλε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίξε το τυρί κρέμα και το υποκατάστατο ζάχαρης και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τα μπισκότα αφού πρώτα τα χτυπήσεις στο μούλτι. Πρόσθεσε την κανέλα και τη λευκή σοκολάτα λιωμένη. Ανακάτεψε καλά (θέλει και λίγο χέρια). Ρίξε μέσα και το ψιλοκομμένο μήλο. Ανακάτεψε.
Βάλε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάλε και σχημάτισε μπάλες. Βάλε και πάλι στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Λιώσε τα 200 γρ. λευκής σοκολάτας και βούτα μέσα τα τρουφάκια σου. Ρίξε από πάνω πολύ λίγη κανέλα και βάλε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Τα τρουφάκια σου είναι έτοιμα.
Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;
Ανέβασε φωτό στο Instagram και κάνε με tag για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook.