Υλικά:
120 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
90 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
20 ml γάλα καρύδας
¼ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
80 γρ. σταφίδα σουλτανίνα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
Για το σερβίρισμα:
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C στον αέρα. Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα το γάλα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέικιν πάουντερ, τις σταφίδες, το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι σε δόσεις. Ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Απλώνουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος 5-7 χιλ. Κόβουμε κομμάτια σε στρογγυλό σχήμα με ένα κουπάτ ή ποτήρι διαμέτρου 6 εκ. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και τα τοποθετούμε μέσα. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλο το ζυμάρι και ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Θερμίδες: 70kcals