-
6 χωριάτικα φύλλα
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
1 1/2 kg κολοκύθα γλυκιά τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
-
1/4 φλ. ελαιόλαδο
-
1 1/2 φλ. σταφίδες ξανθές και μαύρες ανάμεικτες
-
1 1/2 φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
-
1/2 φλ. καβουρδισμένο σουσάμι
-
2 κ.σ. φρυγανιά ή σιμιγδάλι
-
4 κ.σ. ζάχαρη
-
2 κ.σ. κοφτές κανέλα
-
2-3 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
-
2-3 πρέζα/ες γαρύφαλλο
Για το σερβίρισμα
-
Άχνη και κανέλα
Τρίβουμε την κολοκύθα σε χοντρό τρίφτη ή την ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε την Κολοκύθα για 10′, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσει και να σωθούν όλα τα υγρά της. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, την καρυδόψιχα, το σουσάμι, τη φρυγανιά, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε καλά.
Για την γλυκιά κολοκυθόπιτα με φύλλο ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ταψί 36εκ. Στρώνουμε ακτινωτά τα 4 Χωριάτικα φύλλα ραντίζουμε τα ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο. Αδειάζουμε τη γέμιση σε λεπτή στρώση. Γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν, πάνω στην πίτα. Καλύπτουμε με τα δυο χωριάτικα φύλλα, αφού τα λαδώσουμε. Χαράζουμε σε μερίδες, ραντίζουμε με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε και πεταχτά με τα δάχτυλα ραντίζουμε σταγόνες νερού σε όλη την επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για περίπου 50′, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να ξεκολλάει η πίτα ολόκληρη από τη βάση του ταψιού. Αφού κρυώσει, αχνίζουμε με άχνη και κανέλα.
Θερμίδες : 210kcals