Για να το φτιάξεις και εσύ θα χρειαστείς αλεύρι, αυγό, μελάσα, υποκατάστατο καστανής ζάχαρης, ελαιόλαδο, κανέλα, τζίντζερ & φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό.
Gingerbread Κέικ Χωρίς Ζάχαρη
prep time 5MINUTES MINUTES
cook time 35MINUTES MINUTES
total time 40MINUTES MINUTES
servings 12
Υπέροχο χριστουγεννιάτικο κέικ που πρέπει να δοκιμάσεις αυτές τις γιορτές.
INGREDIENTS
108 γρ. ελαιόλαδο
1 αυγό
1 φλ. μελάσα
1/2 φλ. υποκατάστατο καστανής ζάχαρης (χρησιμοποίησα από monk fruit)
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.γ. τζίντζερ
1/2 κ.γ. αλάτι
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
230 ml Ανθρακούχο νερό.
INSTRUCTIONS
Ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το αυγό.
Σε άλλο μπολ ανακάτεψε τη μελάσα, το υποκατάστατο καστανής ζάχαρης, το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το αλάτι και το φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό.
Mετέφερε το μείγμα σε φόρμα για κέικ. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 35-45 λεπτά.
Άφησε το κέικ να κρυώσει και βγαλ'το από τη φόρμα. Πασπάλισε με άχνη αν θέλεις.
Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;
Ανέβασε φωτό στο Instagram και κάνε με tag για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook.