Υλικά:
Για τη ζύμη
200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
1 πρέζα αλάτι
Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
3 ντομάτες, 500 γρ.
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
200 γρ. νερό
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη, light
3-4 φέτες γαλοπούλα, 80 γρ.
½ πράσινη πιπεριά
60 γρ. μανιτάρια champignon
150 γρ. μοτσαρέλα, φρέσκια, light
σιμιγδάλι, για το άνοιγμα της ζύμης
Για το σερβίρισμα
φύλλα βασιλικού
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Για την ζύμη
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το γιαούρτι και το αλάτι, και ανακατεύουμε αρχικά με ένα πιρούνι και στη συνέχεια με τα χέρια μας μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι. Τυλίγουμε το ζυμάρι με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Για την σάλτσα
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις ντομάτες, και τα αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τις ντομάτες, το νερό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι, μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Για την σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C στον αέρα. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με σιμιγδάλι και τοποθετούμε πάνω το ζυμάρι. Ανοίγουμε με ένα πλάστη το ζυμάρι σε ορθογώνιο σχήμα διαστάσεων 20x30 εκ. και το μεταφέρουμε σε ένα ίσιο ταψί. Απλώνουμε στη ζύμη τη μισή σάλτσα ντομάτας, και προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα και τις φέτες γαλοπούλας. (Αποθηκεύουμε την υπόλοιπη σάλτσα στο ψυγείο για 3-4 μέρες. Κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες και τα μανιτάρια σε φέτες, και τα προσθέτουμε από πάνω. Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και κόβουμε την πίτσα σε 8 κομμάτια. Κόβουμε τη μοτσαρέλα με τα χέρια μας και την προσθέτουμε από πάνω. Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Θερμίδες: 340kcals