Αυτούς τους κεφτέδες κόκκινης φακής που ψήνονται σε 5 λεπτά πρέπει να τους δοκιμάσεις.
Για να τους φτιάξεις θα χρειαστείς εκτός από κόκκινες φακές, πράσο, κρεμμύδι, καρότο, σκόρδο, μαϊντανό, χυμό λεμονιού και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Και αφού τους πλάσεις θα σου πάρει μόλις 5 λεπτά για να τους ψήσεις σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
prep time 5MINUTES
cook time 15MINUTES
total time 20MINUTES
servings 2
Είναι υπέροχοι, ετοιμάζονται εύκολα και είναι γεμάτοι θρεπτικά συστατικά και λίγες θερμίδες.
INGREDIENTS
200 γρ. κόκκινες φακές
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι και μαύρο πιπέρι
χυμό από 1/2 λεμόνι
2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 χούφτα μαϊντανό
INSTRUCTIONS
Ξεκινάς ζεσταίνοντας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Ρίξε μέσα τα πράσα. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα ρίξε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο.
Πρόσθεσε αλάτι και μαύρο πιπέρι και ανακάτεψε. Μόλις μαλακώσουν όλα βγαλ’τα από τη φωτιά και άφησέ τα στην άκρη.
Στο μεταξύ μούλιασε τις κόκκινες φακές σε νερό για 20 λεπτά. Ξέπλυνέ τις και ριξ’τις στο μούλτι μαζί με μια χούφτα μαϊντανό, λίγο μαύρο πιπέρι και χυμό λεμονιού.
Μετέφερε το μείγμα σε μπολ, ρίξε και τα σωταρισμένα λαχανικά. Πρόσθεσε την τριμμένη φρυγανιά, λίγη καπνιστή πάπρικα και τη μαγειρική σόδα και ανακάτεψε καλά.
Σχημάτισε κεφτέδες. Άλειψε το αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και ψήσε τους κεφτέδες σου εκεί. Διαφορετικά μπορείς να τους βάλεις και στο φούρνο για 10-15 λεπτά από την κάθε μεριά.
Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;
Ανέβασε φωτό στο Instagram και κάνε με tag για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook.