Μερίδες: 14
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Υλικά
◦ 300γρ νιφάδες βρώμης
◦ 120γρ τριμμένα καρότα
◦ 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι ακατέργαστο
◦ 2 κουταλιές της σούπας μέλι
◦ 2 κουταλιές της σούπας σπόρους chia
◦ 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
◦ 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας
◦ 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κανέλα
◦ 600-700ml γάλα άγλυκο αμυγδάλου
Επικάλυψη:
◦ 200γρ γιαούρτι 0-2%
◦ 150γρ τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά
◦ 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι
Γαρνίρισμα:
◦ 7-10 σπασμένα καρύδια
◦ 1/2 μικρό τριμμένο καρότο
Εκτέλεση
ΣΕ ΕΝΑ ΠΥΡΕΞ στρογγυλό (27 cm) βάζεις τα υλικά της βάσης (τις νιφάδες βρώμης, το τριμμένο καρότο, την ακατέργαστη ταχίνι, το μέλι, τους σπόρους chia, το baking powder, τη σκόνη βανίλιας, τη σκόνη κανέλας και το γάλα άγλυκο αμυγδάλου). Με μια σπάτουλα απλώνεις τα υλικά καλά ώστε να καταλήξεις με μια λεία επιφάνεια.
ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Παράλληλα καθώς ψήνεται ετοιμάζεις την επικάλυψη.
ΠΑΙΡΝΕΙΣ ένα μέτριο μεγέθους δοχείο και βάζεις τα υλικά της επικάλυψης (το γιαούρτι 0-2%, το τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά και το μέλι) και ανακατεύεις.
ΟΤΑΝ ΨΗΘΕΙ η βάση του κέικ τη βγάζεις από το φούρνο και ρίχνεις από πάνω την επικάλυψη. Με μια σπάτουλα απλώνεις ομοιόμορφα την επικάλυψη ούτως ώστε να καλυφθεί πλήρως η βάση του κέικ.
ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ βάζεις από πάνω τα σπασμένα καρύδια και το τριμμένο καρότο.
Τip: Μπορείς να το καταναλώσεις ζεστό ή παγωμένο.
Θερμίδες μόνο: 163
Λιπαρά: 6.18g
Υδατάνθρακες: 19.89g
Πρωτείνη: 6.5g