Αν δεν έχεις φάει ραγού μανιταριών δεν ξέρεις τι χάνεις. Ταιριάζουν τέλεια με ζυμαρικά και είναι το απόλυτο comfort φαγητό.
Για να φτιάξεις το πιο εύκολο ραγού μανιταριών θα χρειαστείς μανιτάρια (ό,τι μανιτάρια θέλεις ή και mix αυτών), κόκκινο κρασί, πράσο, σάλτσα ντομάτας και λίγο μαϊντανό.
prep time 5MINUTES
cook time 20MINUTES
total time 25MINUTES
servings 2
calories 497
Δεν υπάρχει πιο απλό και πιο νόστιμο ραγού μανιταριών από αυτό.
INGREDIENTS
160 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου
150 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 ml κόκκινο κρασί
100 γρ. σάλτσα ντομάτας
240 ml (1 φλ.) ζεστό νερό
λίγο μαϊντανό
INSTRUCTIONS
Ξεκίνα ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο. Σώταρε το πράσο σε αυτό. Μόλις μαλακώσει και πάρει λίγο χρώμα ρίξε μέσα το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ρίξε και τα μανιτάρια.
Άφησε για 3-4 λεπτά. Πρόσθεσε την σάλτσα ντομάτας και το νερό. Πρόσθεσε αλάτι και μαύρο πιπέρι και σκέπασε το σκεύος σου. Άφησε το ραγού να δέσει για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Που και που άνοιγε και κοίτα μήπως χρειάζεται λίγο νερό ακόμα.
Στο μεταξύ βράσε και τα ζυμαρικά σου σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Στράγγισέ τα και κράτα λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.
Ξεσκέπασε και ρίξε μέσα τα βρασμένα ζυμαρικά σου μαζί και με λίγο από το νερό τους αν χρειάζεται. Πασπάλισε με μαϊντανό και σέρβιρε.
Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;
Ανέβασε φωτό στο Instagram και κάνε με tag για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook.