Υλικά:
1 κιλό φράουλες
750 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και κόβουμε τις μεγάλες στη μέση. Τοποθετούμε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τις φράουλες, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το βούτυρο και σιγομαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 110 °C. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει ελαφρώς και την πολτοποιούμε σε δόσεις στο multi. Μεταφέρουμε τη μαρμελάδα φράουλα σε αποστειρωμένα βάζα και τη διατηρούμε εκτός ψυγείου.
Θερμίδες: 60kcals