Υλικά:
400 γρ. μπρόκολο
400 γρ. σπανάκι
150 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
1 φινόκιο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο κομμένο σε φέτες
1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
2 κ.σ. βούτυρο light
130 γρ. γραβιέρα light τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα αφήνουμε σε μια λεκανίτσα με κρύο νερό και ξίδι για 10'.
Καθαρίζουμε το σπανάκι και το πλένουμε καλά.
Ζεσταίνουμε τη 1 κ.σ. βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο για 5' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το ζωμό και προσθέτουμε το μπρόκολο, τον αρακά και το σπανάκι. Μόλις πάρουν βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να σιγοβράσουν για 45' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγα υγρά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα σε 2-3 δόσεις στο μπλέντερ, ή επιτόπου στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ.
Αλατοπιπερώνουμε τη σούπα σύμφωνα με τη γεύση μας. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το υπόλοιπο βούτυρο και τη γραβιέρα και δίνουμε ακόμα μια βράση στη σούπα.
Τη σερβίρουμε ζεστή με μια σπείρα από κρέμα γάλακτος.
Θερμίδες: 356 kcals
Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;
Ανέβασε φωτό στο Instagram και κάνε με tag για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook.