Μια από τις αγαπημένες χριστουγεννιάτικες συνταγές είναι αυτές οι σφακιανές πίτες με μέλι και μυζήθρα που ετοιμάζονται πολύ εύκολα και μπορούν να γίνουν το τέλειο συνοδευτικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο !
prep time 1HOUR 10MINUTES
cook time 30MINUTES
total time 1HOUR 40MINUTES
servings 5
INGREDIENTS
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 ml ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
135 ml χλιαρό νερό
200 γρ. μυζήθρα
INSTRUCTIONS
Ξεκινάς ρίχνοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάρι και το χλιαρό νερό. Ζύμωσε μέχρι να έχεις ένα τέλειο ζυμάρι.
Σκέπασέ το και άφησέ το σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Ξεσκέπασε και χώρισε σε 5 μπαλάκια.
Χώρισε και τη μυζήθρα σου σε 5 και φτιάξε με αυτήν 5 μπαλάκια επίσης.
Άνοιξε το κάθε ζυμαράκι και βάλε στη μέση του από ένα μπαλάκι μυζήθρας. Κλείσε τη ζύμη και "παγίδευσε" μέσα σε αυτήν τη μυζήθρα.
Με τον πλάστη σου άνοιξε πάλι το ζυμαράκι. Θέλεις να το φτάσεις γύρω στα 20 εκατοστά διάμετρο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι που έχεις αλείψει με ελαιόλαδο ψήσε την κάθε πίτα σου και από τις δύο μεριές. Δεν θέλεις πολύ ώρα.. γύρω στα 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά.
Σέρβιρε με μέλι.
Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;
Ανέβασε φωτό στο Instagram και κάνε με tag για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook.