Υλικά:
300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
150 γρ. καλαμποκάλευρο
50 γρ. αλεύρι σίκαλης ή χαρουπάλευρο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
2 κ.γ. αλάτι
500 ml μπύρα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σουσάμι
2 κ.σ. λιναρόσπορο
2 κ.σ. ηλιόσπορο
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Γι’ αυτό το εύκολο και γρήγορο ψωμί με μπύρα χρειαζόμαστε μόνο 5 λεπτά για την προετοιμασία του.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι ολικής άλεσης, το καλαμποκάλευρο, το αλέυρι σίκαλης, το μπέικιν πάουντερ και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλάτι, το μέλι και μια κουταλιά από τον κάθε σπόρο.
Ανακατεύουμε με κουτάλι τα υλικά.
Προσθέτουμε και την μπύρα και ανακατεύουμε με το κουτάλι να σχηματιστεί η ζύμη.
Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 30 εκατοστών. Μπορείτε να πασπαλίσετε τη φόρμα με σπόρους ώστε να κολλήσουν επάνω στο ψωμί ολόγυρα.
Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα.
Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους σπόρους.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για περίπου 50 λεπτά, για να ροδίσει και να φουσκώσει.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο γέρνουμε τη φόρμα, ώστε να πάρει αέρα και να μη νοτίσει.
Το αφήνουμε να στεγνώσει πάνω στη σχάρα.
Θερμίδες: 95 kcals