Υλικά:
500 γρ. γλυκοπατάτες
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σιμιγδάλι, χοντρό
½ κ.σ. πάπρικα
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη. Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε στικς και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, το σιμιγδάλι και την πάπρικα. Λιώνουμε το σκόρδο με την πλαϊνή μεριά του μαχαιριού, το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι και τις μεταφέρουμε στο ταψί, απλώνοντάς τες καλά. Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ανακατεύοντάς τες κάθε 10 λεπτά.Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Θερμίδες: 220kcals