Υλικά:
150 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα
1 πικραμύγδαλο
2 φέτες Άρτος η ψωμί μπαγιάτικο (150 γρ.)
1 lt νερό
1 δάκρυ μαστίχας σε σκόνη
Σταγόνες ανθόνερο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. Ζάχαρη Καστάνη
Εκτέλεση:
Το παραδοσιακό και πολύ θρεπτικό πηχτό ρόφημα(σαν πυκνή σούπα) σερβίρεται πάντα ζεστό την Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή σαν δυναμωτικό φαγητό. Ψιλοκόβουμε τον μπαγιάτικο άρτο ή το ψωμί (αφαιρούμε τη κόρα) και το βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Χύνουμε με το νερό και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15′ από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός, μέχρι να χυλώσει. Όταν λιώσει τελείως η ψύχα, αποσύρουμε από την εστίας, ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαστίχα κοπανισμένη, πρέζα μοσχοκάρυδο κι ελάχιστη ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό για ελαφριά γλύκα. Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ όσο είναι ζεστό. Έχει πλούσια κρεμώδη υφή και το σερβίρουμε ζεστό σαν γεύμα σε φλυτζάνια ή ποτήρια σε θερμοκρασία δωματίου κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας. Είναι τονωτικό και έχει απίστευτα αρώματα και γεύση.
Θερμίδες: 130kcals