Υλικά:
Για τη σάλτσα μάνγκο
200 γρ. μάνγκο
1 κ.γ. δυόσμο
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1/3 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για τα rice paper rolls
2 ακτινίδια
100 γρ. φράουλες
100 γρ. μάνγκο
8 φύλλα ρυζιού
10 φύλλα δυόσμου
Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το μάνγκο και το κόβουμε σε ακαθόριστα κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο Βάζουμε το μάνγκο σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη, το μπούκοβο, τον δυόσμο, το τζίντζερ, και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού, ρίχνουμε το μείγμα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε. Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε φέτες 1 εκ. Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε 4 κομμάτια. Κόβουμε το μάνγκο σε λωρίδες 2 εκ. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ χλιαρό νερό και βουτάμε τα φύλλα ρυζιού για 5 δευτερόλεπτα. Τα αφαιρούμε και τα απλώνουμε πάνω σε πετσέτα κουζίνας για να τραβήξει την περιττή υγρασία. Γεμίζουμε τα φύλλα ρυζιού με τα φρούτα, τα φύλλα δυόσμου, και κλείνουμε σε ρολάκια ή φακελάκια. Σερβίρουμε τα rice paper rolls με τη σάλτσα μάνγκο και φύλλα δυόσμου.
Θερμίδες: 280kcals