Υλικά:
1 φλ. τραχανά γλυκό ή ξυνό
5 φλ. νερό
1 κοφτή κουταλιά πελτέ ντομάτας (ή 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες)
2 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
φέτα σε τρίμματα ή στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το τυρί. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 13-15 λεπτά (ανάλογα με το πόσο μαλακός μας αρέσει ο τραχανάς). Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τον τραχανά με φέτα σε τρίμματα ή με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι. Τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι.
Θερμίδες: 350kcals