Υλικα:
125 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
125 γρ. σιμιγδάλι, χοντρό
500 γρ. νερό
300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
50 γρ. μέλι
50 γρ. μαργαρίνη
Για το σερβίρισμα
κουβερτούρα, λιωμένη
αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
κανέλα
Εκτέλεση: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μέλι, και αφήνουμε να πάρει βράση και να λιώσει η ζάχαρη. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τη μαργαρίνη, το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα προσέχοντας να μην καεί. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς για 15 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα, μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης για 1-2 λεπτά μέχρι να κρυώσει ελαφρώς και να μπορέσουμε να το πιάσουμε. (Εναλλακτικά αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα για 20 λεπτά.) Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη Πλάθουμε με τα χέρια μας 18-20 μπουκίτσες και τις μεταφέρουμε στο ταψί. Αφήνουμε για 10-15 λεπτά να κρυώσουν, βουτάμε τα μισά σε λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα. Πασπαλίζουμε τα άλλα μισά με κανέλα και σερβίρουμε.
Θερμίδες: 210kcals