Εύκολη, παραδοσιακή φασολάδα Πηλίου και μάλιστα με πράσο.Άκρως υγιεινό και θρεπτικό και μάλιστα πεντανόστιμο πιάτο για τους χειμερινούς μήνες και όχι μόνο !!!
Η συνταγή για κλασική, παραδοσιακή φασολάδα Πηλίου είναι απλή αλλά μπελαλίδικη. Τα φασόλια θέλουν μούλιασμα αποβραδίς. Την επόμενη μέρα στράγγισέ τα και ξέπλυνέ τα καλά. Γέμισε μια κατσαρόλα με νερό και ρίξε μέσα τα φασόλια. Μόλις πάρουν μια βράση στράγγισε και πάλι τα φασόλια. Ρίξ’τα και πάλι στην κατσαρόλα. Πρόσθεσε νερό. Για τα επόμενα 30 λεπτά ξάφριζε τα φασόλια σου. Μόλις καθαρίσει το νερό πρόσθεσε το κρεμμύδι, το πράσο και τη σάλτσα ντομάτας, μισοσκέπασε την κατσαρόλα και άφησε τα φασόλια σου να βράσουν.
Αυτή η φασολάδα είναι υπέροχη. Πρέπει να τη δοκιμάσεις.
INGREDIENTS
500 γρ. φασόλια μεσαία
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες (μόνο το μαλακό μερός του)
200 γρ. σάλτσα ντομάτας
2-3 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανό
αλάτι και μαύρο πιπέρι
INSTRUCTIONS
Ξεκίνα μουλιάζοντας τα φασόλια αποβραδίς.
Την επόμενη μέρα στράγγισέ τα και ξέπλυνέ τα καλά. Γέμισε μια κατσαρόλα με νερό και ρίξε μέσα τα φασόλια.
Μόλις πάρουν μια βράση στράγγισε και πάλι τα φασόλια. Ρίξ'τα και πάλι στην κατσαρόλα. Πρόσθεσε νερό.
Για τα επόμενα 30 λεπτά ξάφριζε τα φασόλια σου. Μόλις καθαρίσει το νερό πρόσθεσε το κρεμμύδι, το πράσο και τη σάλτσα ντομάτας, μισοσκέπασε την κατσαρόλα και άφησε τα φασόλια σου να βράσουν για περίπου 1μιση με 2 ώρες.
Αν χρειαστεί πρόσθεσε και άλλο νερό.
Μισή ώρα πριν βγάλεις τα φασόλια στην άκρη ρίξε μέσα τα καρότα, αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Μόλις είναι έτοιμη η φασολάδα σου πρόσθεσε τον μαϊντανό και ανακάτεψε. Ρίξε και το ελαιόλαδο ωμό στο τέλος. Είναι πολύ πιο υγιεινό έτσι.
Θερμίδες: 390 kcal
Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;
Ανέβασε φωτό στο Instagram και κάνε με tag για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook.