Δεν υπάρχει πιο εύγευστη ζεστή σοκολάτα από αυτή. Η συνταγή είναι ιταλική.
Για να τη φτιάξεις και εσύ θα χρειαστείς φυτικό ρόφημα σόγιας, υποκατάστατο ζάχαρης, κακάο, κουβερτούρα στέβια και λίγο corn flour.
Tips και αντικαταστάσεις
Αντί για φυτικό ρόφημα σόγιας μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι φυτικό ρόφημα θέλεις ή και γάλα αν δεν είσαι vegan ή δεν νηστεύεις.
Χρησιμοποίησα ζάχαρη από monk fruit που έχει και 0 θερμίδες. Εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι υποκατάστατο θέλεις ή και κανονική ζάχαρη.
Αντί για κουβερτούρα στέβια μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι κουβερτούρα θέλεις.
Ιταλική Σοκολάτα Ρόφημα
prep time 2MINUTES MINUTEScook time 5MINUTES MINUTEStotal time 7MINUTES MINUTES
servings 2
Δεν υπάρχει πιο εύγευστη σοκολάτα από αυτή.
INGREDIENTS
240 ml φυτικό ρόφημα σόγιας
1 κ.σ. υποκατάστατο ζάχαρης (χρησιμοποίησα από monk fruit)
1 κ.σ. κακάο
100 γρ. κουβερτούρα στέβια σε τρίμματα
λίγο αλάτι
120 ml φυτικό ρόφημα σόγιας
1 κ.σ. corn flour
INSTRUCTIONS
Ξεκινάς ρίχνοντας σε κατσαρολάκι τα 240 ml φυτικό ρόφημα σόγιας, το υποκατάστατο ζάχαρης, το κακάο, το αλάτι και τα 100 γρ. κουβερτούρας στέβια.
Ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί η κουβερτούρα.
Σε μπολάκι ανακάτεψε τα 120 ml φυτικό ρόφημα σόγιας και το corn flour.
Ρίξε το μείγμα στο κατσαρολάκι και κλείσε το μάτι. Ανακάτεψε μέχρι να πήξει η σοκολάτα σου.
Σέρβιρε αμέσως με σαντιγί ή χωρίς.
Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;
Ανέβασε φωτό στο Instagram και κάνε με tag για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook.