Υλικά:
3 σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε μπουκιές (600-700 γραμ)
1 kg σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)
1 πράσο (ψιλοκομμένο)
3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα
1/2 ματσ. άνηθο
1 λεμόνι μεγάλο (το χυμό του)
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Εκτέλεση:
Οι σουπιές με σπανάκι και ρύζι, γίνονται κλασικά λεμονάτες αλλά μπορούν να γίνουν και κοκκινιστές με ντομάτα. Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις σουπιές για 4 με 5 λεπτά να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμύδια και το πράσο. Σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά και προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Χαμηλωνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Στο τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Στύβουμε το χυμό ενός λεμονιού και πασπαλίζουμε με τον άνηθο. Βράζουμε 1 με 2 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και καπάκι κι αφήνουμε το σπανακόρυζο με τις σουπιές να σταθεί για 10 λεπτά να μελώσει.
Θερμίδες: 420kcals