Υλικά:
2 κολοκύθια
2 καρότα
1 μικρή σελινόριζα
2 κ.σ. μικρή σελινόριζα
1 σκελ. σκόρδο
1 φλ. χούμους
2 κ.σ. αλεσμένη ψίχα φιστίκι Αιγίνης (ή ωμό αμύγδαλο)
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα λαχανικά για τα λιγκουίνι λαχανικών και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε όλα τα λαχανικά στο μαντολίνο σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια. Σε καυτό αντικολλητικό σκεύος, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2 με 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Αλατιζουμε και ανακατεύουμε να πέσει όγκος των λαχανικών και να μοιάζουν με ζυμαρικά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χούμους. Ανακατεύουμε και ισομοιράζουμε σε πιάτα τα λιγκουίνι λαχανικών με χούμους. Πασπαλίζουμε τα λιγκουίνι λαχανικών με ξηρούς καρπούς.
Θερμίδες: 320kcals