Οι κουραμπιέδες σε αντίθεση με τα μελομακάρονα είναι πολύ πιο light, περιέχουν πολύ λιγότερες θερμίδες και είναι εξίσου νόστιμοι. Οι κουραμπιέδες χωρίς ζάχαρη που φτιάχνω τα τελευταία χρόνια δεν περιέχουν ούτε υδατάνθρακες καθώς δεν τους φτιάχνω με αλεύρι.

Αν δεν έχετε ξαναφτιάξει κουραμπιέδες (μιας και τα μελομακάρονα είναι πιο δημοφιλή) ήρθε η ώρα να τους δοκιμάσετε.

Αν είστε από αυτούς που δεν τρελαίνονται για ξηρούς καρπούς μέσα στα γλυκά τους (όπως εγώ – προτιμώ να τους τρώω σκέτους) τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένο αμύγδαλο και όχι κομμάτια αμύγδαλου για να φτιάξετε τους κουραμπιέδες σας.

Όπως και να’χει αυτοί οι κουραμπιέδες περιέχουν:

αλεύρι αμυγδάλου

βούτυρο

άχνη στέβια

ψιλοκομμένα αμύγδαλα

αλάτι

εκχύλισμα βανίλιας

Και κάθε κουραμπιεδάκι έχει μόλις 68 θερμίδες.

 

prep time 10MINUTES MINUTES
cook time 20MINUTES MINUTES
total time 30MINUTES MINUTES
servings25calories 68
Ένα κλασικό χριστουγεννιάτικο γλυκό γίνεται με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από τον κλασικό και αποκτά πολύ λιγότερες θερμίδες.

INGREDIENTS
180-200 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
3 κ.σ. βούτυρο μαλακό
5-6 κ.σ. άχνη στέβια (ή κάποια άλλη άχνη – καρύδας, ερυθριτόλης κλπ)
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/8 κ.γ. αλάτι
1/3 φλ. ψιλοκομμένο αμύγδαλο ή καρύδια πεκάν

INSTRUCTIONS
Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Απλώστε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι αμυγδάλου, το βούτυρο, 3 κ.σ. άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Θα σας φανεί στεγνό στην αρχή το μείγμα. Συνεχίστε το ζύμωμα και αυτό θα αλλάξει.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο αμύγδαλο. Μπορείτε αντί για αμύγδαλα να βάλετε καρύδια πεκάν.
Φτιάξτε κουραμπιεδάκια με τη ζύμη σας. Δώστε τους ό,τι σχήμα θέλετε. Ψήστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρώς χρυσό-καφέ χρώμα. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι τα κουραμπιεδάκια θα απλώσουν στον φούρνο. Επομένως κρατήστε τα σε απόσταση.
Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε μια σχάρα και αφήστε για ακόμα 10 λεπτά. Στην αρχή θα σας φανούν μαλακά αλλά μόλις περάσουν τα 10 λεπτά θα σκλυρήνουν και θα αποκτήσουν την μπισκοτένια υφή που έχουν οι κουραμπιέδες. Ρίξτε λίγη άχνη στέβια σε ένα ρηχό μπολ και βουτήξτε το κάθε κουραμπιεδάκι μέσα. Αφήστε τους κουραμπιέδες σας να κρυώσουν και απολαύστε τους.
Μπορείτε να τους διατηρήσετε στο ψυγείο.

Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;

Ανέβασε φωτό στο Instagram και κάνε με tag για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook.

Αναζήτηση

Συνταγές 2024

Ωράριο Λειτουργίας Πολυχώρου Σωματικής Ευεξίας & Διατροφής

Ο Πολυχώρος μας λειτουργεί κατόπιν ραντεβού.

Καλέστε μας για το ραντεβού σας  PHONE2 WHITE210 72 47 404

Κλειστά Κυριακές & επίσημες αργίες!!!

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Ευκαιρίες Καριέρας

Επιθυμείτε συνεργασία με τον σύγχρονο ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ υπάρχει προσφορά εργασίας για τις παρακάτω ειδικότητες, join our team, περισσότερα →:

 

Κλείστε Ραντεβού

Τηλεφωνικά: 210 7247404 ή στείλτε μας μήνυμα στο Instagram ή στο e-mail του χώρου μας.
Στείλτε μας το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο σας & ποια υπηρεσία, θεραπεία αισθητικής, laser ή διατροφής επιθυμείτε & θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.
Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!!!

Επισκεφτείτε μας!

• Με το δικό σας μέσο, είμαστε σε κεντρικό σημείο κοντά και στην Αττική οδό, περιφερειακή Υμηττού!

• Μέσω συγκοινωνίας, μπορείτε να έρθετε κοντά μας πιο γρήγορα και εύκολα με το μέτρο με την μπλε γραμμή και κατεβαίνετε στάση Ευαγγελισμός και μετά παίρνετε το λεωφορείο 224 και κατεβαίνετε στάση Παναγίτσα στην πλατεία της Καισαριανής!

 

Τοποθεσία

 Εθνικής Αντιστάσεως 74

      Καισαριανή, 16121

Χάρτης

Follow us

facebook 2168281tiktok 3116491twitter 5969020instaram 12578693

Chat with us

viber 1


logo bottom img

ΕπισκεψιμότηταΕπισκεψιμότητα300601

Αποδοχή Cookies
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων για την παροχή των υπηρεσιών του, για να βεβαιωθούμε ότι η ιστοσελίδα είναι φιλική προς το χρήστη και την λειτουργικότητα της.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.