Υλικά:
350 γρ. γκρανόλα, με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο
120 γρ. ελαιόλαδο
2 αυγά, μεσαία (100 γρ.)
190 γρ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 βανιλίνη
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά και αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τα αυγά και το μέλι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα, τη βανιλίνη, το αλεύρι και 270 γρ. από τη γκρανόλα, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Δημιουργούμε από 7 μπισκότα στο κάθε ταψί με τη βοήθεια 2 κουταλιών. Μοιράζουμε από πάνω την υπόλοιπη γκρανόλα και την πιέζουμε ελαφρώς με τα χέρια μας πάνω στα μπισκότα. Μεταφέρουμε ένα-ένα τα ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε για 12 λεπτά στην πάνω σχάρα. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο ταψί. (Μεταφέρουμε το δεύτερο ταψί στο ψυγείο όση ώρα ψήνουμε την πρώτη δόση.) Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Θερμίδες το 1 Soft cookies: 70 kcals