prep time 5 MIN
total time 10 MIN
calories 85
Ένα υπέροχο, ιταλικό, παραδοσιακό γλυκό που ετοιμάζεται σε 5 λεπτά.
INGREDIENTS
500 ml γάλα αμυγδάλου
100 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης
50 γρ. corn flour
1/4 κ.γ. αλάτι
2-3 φλούδες από λεμόνι
1 στικ κανέλας
μερικά ψιλοκομμένα αμύγδαλα για το σερβίρισμα
INSTRUCTIONS
Ξεκίνα ρίχνοντας σε κατσαρολάκι το υποκατάστατο ζάχαρης, το corn flour, το αλάτι και 4 κ.σ. από το γάλα αμυγδάλου.
Ανακάτεψε σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά πρόσθεσε και το υπόλοιπο γάλα αμυγδάλου.
Ρίξε μέσα και τις φλούδες λεμονιού και το στικ κανέλας.
Μόλις πάρει βράση, βγάλε τις φλούδες και το στικ κανέλας και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να πήξει το γλυκό σου. Αυτό θα γίνει πολύ γρήγορα.
Βγάλε στην άκρη και γέμισε μπολάκια.
Βαλ'τα στο ψυγείο για 1 ώρα και έπειτα απόλαυσε το σικελιάνικο γλυκό σου με λίγο τριμμένο αμύγδαλο από πάνω.
Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;
Ανέβασε φωτό στο Instagram και κάνε με tag για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook.