Υλικά:
800 γρ. πατάτες
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 λεμόνια (χυμός)
2 κ.σ. μουστάρδα
330 ml μπύρα (1 κουτάκι)
Ρίγανη αποξηραμένηή φρέσκια
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 με 200°C στον αέρα.
Θα ψήσουμε τις πατάτες με μπύρα στη μεσαία σχάρα.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες.
Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, να γίνουν μία στρώση, και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε τη ρίγανη και τη μπύρα.
Τις κεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 50 λεπτά, σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο.
Μετά από τα 50 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.
Θερμίδες: 230kcals