Νεα συνταγη 25η Μαρτίου 

Από το τραπέζι της 25ης Μαρτίου δεν μπορεί να λείπει ο μπακαλιάρος και η σκορδαλιά. Φτιάξτε και μια παντζαροσαλάτα και θα είναι όλα κομπλέ.

 
Υλικά:
  • 2 τεμάχιο/ια παστό μπακαλιάρο
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/5 κ.γ. αλάτι ψιλό
  • Ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Πρέπει να κάνουμε προετοιμασία για το ξαλμύρισμα από πριν.

Αφού κάνουμε όλη την διαδικασία για να φύγει το αλάτι  πρέπει να τον ξεπλύνουμε σε καθαρό νερό.

Είναι πολύ βασικό να στεγνώσουμε πολύ καλά  σε χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχει ίχνος υγρασίας.

Τον κόβουμε σε κομμάτια  και τον ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε το  αλεύρι.

Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο αλάτι αλλά με προσοχή γιατί έχει και το ψάρι.

Ανακατεύουμε τα υλικά.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το τηγάνι και ρίχνουμε το λάδι.

Το λάδι πρέπει να μισοσκεπάζει το κάθε κομμάτι του.

Βουτάμε ένα ένα κομμάτι  στο αλεύρι και το τινάζουμε ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Βάζουμε τα παναρισμένα κομμάτια  στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε.

Αφήνουμε να ροδίσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3  με 4 λεπτά.

Γυρίζουμε το κομμάτι  και από την άλλη πλευρά για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί  να στραγγίσει το περιττό λάδι.

Για να γίνει τραγανή η κρούστα από το αλεύρι, πρέπει η θερμοκρασία του λαδιού  να είναι όσο το δυνατόν σταθερή.


Σκορδαλιά

Υλικά:

6-7 πατάτες 
  • 4-5 σκελ. σκόρδο 
  • 1/2 λεμόνι
  • 3 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • ηλιέλαιο
  • 1½ φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση: 

6-7 πατάτες 

  • 4-5 σκελ. σκόρδο 
  • 1/2 λεμόνι
  • 3 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • ηλιέλαιο
  • 1½ φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 αυγό
Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε την κάθε μια πατάτα σε καρέ. 

Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με νερό και τις βράζουμε  για περίπου 20 λεπτά, να μαλακώσουν.

Όσο βράζουν καθαρίζουμε το σκόρδο.

Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε στο μίξερ. 

Τις πολτοποιούμε όσο ακόμα είναι καυτές.

Προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο, το λεμόνι και το ξίδι.

Αναμειγνύουμε το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο.

Με το μίξερ σε λειτουργία, λίγο λίγο, µε ροή κλωστής, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.

Αν χρησιμοποιήσουμε αυγό, το προσθέτουμε στο τέλος, όσο ακόμα η πατάτα είναι καυτή για να ψηθεί (συνεχίζοντας το χτύπημα). 

Το μίγμα γίνεται κάτασπρο από το αυγό και αφράτο. 

Αφήνουμε να κρυώσει καλά. 

Μπορεί να διατηρηθεί αρκετές μέρες στο ψυγείο, καλά σκεπασμένη.

Θερμίδες: 540kcals

Αναζήτηση

Συνταγές 2024

Ωράριο Λειτουργίας Πολυχώρου Σωματικής Ευεξίας & Διατροφής

Ο Πολυχώρος μας λειτουργεί κατόπιν ραντεβού.

Καλέστε μας για το ραντεβού σας  PHONE2 WHITE210 72 47 404

Κλειστά Κυριακές & επίσημες αργίες!!!

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Ευκαιρίες Καριέρας

Επιθυμείτε συνεργασία με τον σύγχρονο ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ υπάρχει προσφορά εργασίας για τις παρακάτω ειδικότητες, join our team, περισσότερα →:

 

Κλείστε Ραντεβού

Τηλεφωνικά: 210 7247404 ή στείλτε μας μήνυμα στο Instagram ή στο e-mail του χώρου μας.
Στείλτε μας το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο σας & ποια υπηρεσία, θεραπεία αισθητικής, laser ή διατροφής επιθυμείτε & θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.
Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!!!

Επισκεφτείτε μας!

• Με το δικό σας μέσο, είμαστε σε κεντρικό σημείο κοντά και στην Αττική οδό, περιφερειακή Υμηττού!

• Μέσω συγκοινωνίας, μπορείτε να έρθετε κοντά μας πιο γρήγορα και εύκολα με το μέτρο με την μπλε γραμμή και κατεβαίνετε στάση Ευαγγελισμός και μετά παίρνετε το λεωφορείο 224 και κατεβαίνετε στάση Παναγίτσα στην πλατεία της Καισαριανής!

 

Τοποθεσία

 Εθνικής Αντιστάσεως 74

      Καισαριανή, 16121

Χάρτης

Follow us

facebook 2168281tiktok 3116491twitter 5969020instaram 12578693

Chat with us

viber 1


logo bottom img

ΕπισκεψιμότηταΕπισκεψιμότητα300601

Αποδοχή Cookies
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων για την παροχή των υπηρεσιών του, για να βεβαιωθούμε ότι η ιστοσελίδα είναι φιλική προς το χρήστη και την λειτουργικότητα της.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.