Τώρα που αρχίζει να κρυώνει ο καιρός σιγά-σιγά μια σούπα είναι το τέλειο γεύμα. Προσωπικά λατρεύω τις σούπες!!!!
Η συγκεκριμένη ούγγρικη μανιταρόσουπα είναι τέλεια από πολλές απόψεις.
1. Είναι έτοιμη σε 20′.
2. Είναι light. Η μερίδα έχει μόλις 192 θερμίδες.
3. Ουσιαστικά περιέχει μόνο μανιτάρια τα οποία είναι σούπερ θρεπτικά.
4. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια τόσο πολύ όσο αρέσουν και σε εμένα μπορείς να φτιάξετε διπλή ποσότητα μανιταρόσουπας και να την τρως μεσημέρι-βράδυ για 3-4 μέρες.
5. Μπορεί να μπει στην κατάψυξη σε τάπερ που κλείνει καλά και να μείνει εκεί μέχρι και για 3 μήνες. Πριν την ζεστάνεις ξεπάγωσέ την καλά.
Tips και αντικαταστάσεις
Αν είσαι vegan μπορείς να χρησιμοποιήσεις γιαούρτι σόγιας αντί για κανονικό γιαούρτι και φυτικό ρόφημα αμυγδάλου αντί για κατσικίσιο γάλα που χρησιμοποίησα εγώ.
Με τι μπορείς να τη συνοδεύσεις
Προσωπικά τρελαίνομαι να την τρώω όπως είναι χωρίς κανένα συνοδευτικό. Εσύ, όμως, αν θέλεις μπορείς να την συνοδεύσεις με μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί ή με μερικά κριτσίνια της αρεσκείας σου.
prep time 5 MINUTES
cook time 15MINUTES
total time 20MINUTES
servings 4calories 182
Η πιο νόστιμη Ούγγρικη μανιταρόσουπα που έχεις φάει ποτέ. Πρέπει να την δοκιμάσεις.
INGREDIENTS
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
650 γρ. μανιτάρια της επιλογής σας ((προσωπικά προτιμώ τα σιτάκε ή τα πλευρώτους))
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα ((Ούγγρικη αν έχετε ή κάποια άλλη αν δεν έχετε ούγγρικη))
500 ml ζωμό λαχανικών
250 ml κατσικίσιο γάλα light
1 κ.σ. σόγια σως
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 1,5% λιπαρά
1/2 λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
INSTRUCTIONS
Ξεκίνα ρίχνοντας το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Μόλις λιώσει πρόσθεσε το κρεμμύδι.
Μόλις πάρει χρώμα ρίξε μέσα τα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες. Μόλις μαλακώσουν λίγο ρίξε το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και τη σόγια σως. Μαγείρεψε για 2-3 λεπτά.
Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και μαγείρεψε για 5 λεπτά.
Σε άλλο μπολ ανακάτεψε το γάλα με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα εννιαίο μείγμα.
Ρίξε το μείγμα μέσα. Ανακάτεψε και άφησε για 5-10 λεπτά.
Βγάλε από τη φωτιά και πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού.
Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το γιαούρτι με 2-3 κουταλιές από τη σούπα. Πρόσθεσε το μείγμα στη σούπα σου, ανακάτεψε και σέρβιρε.
NUTRITION
Calories: 182kcal | Carbohydrates: 15g Protein: 9g | Fat: 10g
Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;
Ανέβασε φωτό στο Instagram και κάνε με tag για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook.