Υλικά:
50 γρ. βρόμη
150 γρ. γάλα πλήρες
1 κ.γ. σπόρους τσία
1 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. φιστικοβούτυρο
Για το σερβίρισμα
2 κ.σ. φιστικοβούτυρο
50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
1 κ.σ. φιστίκια , αράπικα, αλατισμένα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα βαζάκι τη βρόμη, το γάλα, τους σπόρους τσία, τις σταγόνες κουβερτούρας, το μέλι και το φιστικοβούτυρο, και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με ένα κουτάλι. Καλύπτουμε το βαζάκι με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ (6-8 ώρες). Αφαιρούμε από το ψυγείο και βγάζουμε τη μεμβράνη.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το φιστικοβούτυρο και το χτυπάμε με ένα κουτάλι να μαλακώσει. Μεταφέρουμε το φιστικοβούτυρο στο βαζάκι, το απλώνουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
Μπορούμε να το μεταφέρουμε και στο ψυγείο. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και τα φιστίκια, και αφήνουμε ξανά στην άκρη για 10 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
Θερμίδες: 320kcals