Υλικά:
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 καρότα, χοντροκομμένα
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο, χοντροκομμένες
200 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης (σε βαζάκι, σουρωμένες και χοντροκομμένες)
1 κ.γ. σπόρους κύμινο
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά)
850 ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτελεση:
Ρίχνουμε στο πολυκοπτικό τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο, τα καρότα, τα κρεμμύδια, μία πρέζα αλάτι και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας με μία κουτάλα. Προσθέτουμε τα σκόρδα, τις πιπεριές Φλωρίνης, το κύμινο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό. Αδειάζουμε στη κατσαρόλα το ζωμό, βάζουμε αλάτι, πιπέρι σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουμε όλα τα λαχανικά. Με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε τη σούπα με κρουτόν.
Θερμίδες: 260kcals