Υλικά:
500 γρ. Σπαγγετίνη
400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
4 κ.σ. σησαμέλαιο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μέτριο κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
1/2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
5 κ.σ. σάλτσα σόγιας
3 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε ένα wok και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την πιπερίτσα τσίλι, το τζίντζερ και τις γαρίδες. Τις μαγειρεύουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν ροζ. Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι και προσθέτουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και προσθέτουμε τη σόγια και 80-100 ml από το νερό που έχει βράσει. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιάκαι όταν σταματήσει ο βρασμόςπροσθέτουμε τις γαρίδες. Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και το βάζουμε να βράσει σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό πάρει βράση προσθέτουμε 20 γρ. αλάτι, (και όχι 35 γρ. που απαιτείται, γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή). Ανακατεύουμε ελαφρά με μία κουτάλα και αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στη σάλτσα με τις γαρίδες. Σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο.
Θερμίδες: 420kcals